Volledig scherm
De sigaret gaat in de ban op het complex van voetbalvereniging NIVO-Sparta in Zaltbommel. © NIVO-Sparta

Niet meer roken langs de lijn bij NIVO-Sparta Zaltbommel

POLLZALTBOMMEL - De Zaltbommelse voetbalvereniging NIVO-Sparta vindt roken niet meer kunnen op sportcomplex De Watertoren. Vanaf 1 januari is roken op het terrein niet meer toegestaan.

Op het terrein is alleen een gedeelte van het terras op de eerste verdieping van het clubgebouw een plek waar gerookt mag worden. 

Rookvrije Generatie

De club sluit zich aan bij het project van de KNVB en Rookvrije Generatie. Deze twee organisaties proberen met de campagne kinderen te beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en te voorkomen dat ze meeroken. 

,,Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk", herhaalt de Zaltbommelse club de boodschap van Rookvrije Generatie. ,,Zeker als zij mensen zien roken tegen wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders."

Kaart

Ook bij de naastgelegen hockeyvereniging MHC Bommelerwaard mag niet meer gerookt worden. In de regio zijn voetbalverenigingen als RKVV Wilhelmina in Den Bosch en OJC Rosmalen.  Op deze kaart van Rookvrije Generatie is te zien welke verenigingen in Nederland rookvrij zijn. 

poll

De sportvereniging van uw kind ook rookvrij?

  • Liever vandaag dan morgen (53%)
  • Nee, roken in de buitenlucht moet kunnen (30%)
  • Roken op de club in de ban? Dan alcohol ook! (17%)
222 stemmen