Volledig scherm
De ingang van het terrein aan de Heksenwal waar de gemeente Zaltbommel parkeerplaats van wil maken. © BD

Nieuw parkeerterrein in vesting Zaltbommel alleen voor vergunningshouders

ZALTBOMMEL - Alleen vergunninghouders kunnen straks parkeren op het nieuwe terrein dat de gemeente aan de Heksenwal in Zaltbommel aanlegt. 

Ruim dertig parkeerplaatsen worden de komende maanden gerealiseerd aan de Heksenwal in Zaltbommel. Op deze locatie maken oude garageboxen plaats voor parkeerhavens en wat groen. Eind dit jaar moet het terrein klaar zijn. 

Parkeerruimte in de vesting is schaars. Dat geldt voor zowel bewoners als voor bezoekers. Vandaar dat de gemeente Zaltbommel er best wat geld voor over heeft om aan de Heksenwal ruim dertig nieuwe plekken te realiseren. Dat moet de parkeerdruk verlichten in de Oenselsestraat en omgeving. Zeker ook met het oog op het nieuwbouwproject Agnietentuin op de hoek Vogelenzang/Agnietenstraat. Daar worden momenteel zeventien woningen gebouwd. 

Half miljoen

Het perceel is inmiddels eigendom van de gemeente. Vorig jaar heeft de gemeenteraad voor dit project een half miljoen euro beschikbaar gesteld. Wethouder Willem Posthouwer denkt dat er voldoende vergunninghouders zijn die straks van de Heksenwal gebruik gaan maken. ,,En dat geeft weer wat lucht op andere plaatsen. Uiteraard houden we wel in de gaten hoe het daar gaat lopen. Maar dat doen wel altijd op het moment dat we iets veranderen."