Volledig scherm
De TorenTuin in Zaltbommel © Stichting TorenTuin

Nieuwe gesprekken over TorenTuin Zaltbommel; besluit uitgesteld

ZALTBOMMEL - Op korte termijn komt er geen besluit over de TorenTuin in Zaltbommel. Partijen gaan opnieuw met elkaar in gesprek, in een poging om een plan te maken waarin iedereen zich toch kan vinden. Dat is de uitkomst van de carrouselvergadering van donderdagavond.

De Zaltbommelse politiek worstelt met de toekomst van de TorenTuin. Op het terrein in de hoek Vogelenzang/Agnietenstraat is woningbouw gepland, maar er leeft ook een brede wens om de gezamenlijke binnenstadstuin die er nu is te behouden. De kwestie is vrij overzichtelijk: Alleen bij een volledig bouwplan van Woonlinie komt de gemeente uit de kosten. Iedere meter die wordt vrijgehouden voor de TorenTuin kost geld. De vraag is nu hoeveel de politiek er voor over heeft.

Een meerderheid van de gemeenteraad ziet het liefst een combinatie van een afgeslankt bouwplan, met ook nog ruimte voor een iets kleinere TorenTuin. Die varianten zijn er, maar het bestuur van de tuin heeft laten weten niet uit de voeten te kunnen met de ruimte die dan voor hen overblijft. Die alles of niets-opstelling valt niet bij iedereen in goede aarde en dus moet er opnieuw gepraat worden, in een ultieme poging om het TorenTuin-bestuur alsnog mee te krijgen in een combinatieplan. Deze gesprekken kosten tijd en dat maakt een besluit hierover volgende maand bij de voorjaarsnota zeer onwaarschijnlijk.

Zaltbommel e.o.