Volledig scherm
De velden van Nivo Sparta. © Annemiek Steenbekkers/BD

Nivo Sparta mag geen reclame hangen op ballenvangers langs N322 Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De 100 meter hekwerk op het nieuwe complex van Nivo Sparta in Zaltbommel die grenst aan de provinciale weg N322 blijft reclamevrij. Die afspraak is onderdeel van de maatwerkoplossing voor reclame-uitingen bij de voetbalvereniging.

De maatwerkoplossing is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de club, gemeente Zaltbommel en de welstandscommissie. Vanuit de plaatselijke politiek bestond de vrees dat de metershoge ballenvangers langs de N322 - verspreid over vier velden - volgehangen zou worden met reclamedoeken. Dat was ook was de wens van Nivo Sparta, dat zijn eigen broek op moet houden.

Voldoende ruimte
Uitkomst is nu dat deze ballenvangers buiten schot blijven. Wel mogen de ballenvangers achter de doelen aan de overkant van de velden worden volgehangen. Ook is reclame toegestaan op het hekwerk dat parallel loopt aan het fietspad.

Volgens de gemeente Zaltbommel doet de maatwerkoplossing recht aan het open karakter van het complex en biedt het de voetbalclub voldoende ruimte voor huidige en toekomstige reclame-uitingen.

Tevreden
Voorzitter Bert Wernke van Nivo Sparta is tevreden met de afspraken zoals die nu op tafel liggen. ,,Behalve voorzitter ben ik ook inwoner van Zaltbommel en ik kan me voorstellen dat je geen reclame op die ballenvangers wilt. Gaan we niet doen, zo is nu afgesproken, maar we hebben wel bij de gemeente aangegeven: dan willen we er wel iets voor terug. Van ons wordt verwacht dat we onszelf financieel redden, dan moeten we daar ook wel de mogelijkheden voor krijgen.” ​

Zaltbommel e.o.