Volledig scherm
© Thinkstock

Nog veel vragen bij raden Zaltbommel en Maasdriel over gezamenlijk bad

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Bij de raadsleden in zowel Zaltbommel als Maasdriel leven nog altijd veel vragen over het plan voor een gezamenlijke zwemvoorziening. Alles bij elkaar zo’n zestig liggen er klaar voor de colleges van B en W om te worden beantwoord.

"Dat gaan we niet afzonderlijk doen”, zegt de Maasdrielse wethouder Jan-Hein de Vreede. "Maar de beantwoording daarvan nemen we mee in de kaderstellende nota die naar verwachting in het eerste kwart van 2016 volgt.”

Zaltbommel maakte onlangs bekend dat het huidige zwembad Akwamarijn eind dit jaar dicht gaat. Het is volgens B en W niet verantwoord om het afgeschreven bad nog langer open te houden.
Handtekeningenactie
Die mededeling leidde tot verschillende reacties op onder meer social media. Personeel van Akwamarijn is een handtekeningenactie begonnen om het zwembad voor Zaltbommel open te houden.
Het idee van een intergemeentelijk zwembad werd in april 2015 voor het eerst hardop uitgesproken. Daarbij werd meteen ook een verkennend onderzoek aangekondigd. Het wachten is nog altijd op de uitkomsten daarvan.

Zaltbommel e.o.