Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers

Nu de woorden, straks de daden bij visie voor binnenstad Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Al speeddatend komen tot inbreng voor één centrale visie voor de Bommelse binnenstad. Daar was het woensdagavond in De Poorterij om te doen tijdens een brainstormsessie met bewoners.

De sessie, bezocht door zo’n 60 mensen, was een initiatief van gemeente en wijkraad. Eerder al heeft het college van B en W op aangeven van de raad de lade met eerdere plannen opgeschoond. Wat daar van over is moet straks, samen met de inbreng van inwoners en op een later moment ook van de ondernemers, tot één visie leiden.

"Het wordt één van de eerste gebiedsplannen”, vertelt wethouder Kees Zondag. "We willen uiterlijk oktober een uitvoeringsprogramma aanbieden aan de raad. Met daarin elementen die ook snel uit te werken zijn.” De wijkraad is blij dat 'er nu tenminste iets gedáán wordt in plaats van dat er alleen maar gepraat wordt'.

Suggesties die onder meer op tafel kwamen: een verdieping onder de parkeerplaats bij de Omhoeken speciaal voor winkelpersoneel, meer groen in de Gamerschestraat, auto’s van de Vismarkt en en een jaarlijkse Jip en Jannekedag.

Zaltbommel e.o.