Volledig scherm
© Thinkstock

NVWA houdt vizier op stichting Boodschappenbank

ZALTBOMMEL - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit blijft de stichting Boodschappenbank scherp in de gaten houden en grijpt indien nodig opnieuw in. Dat zegt een woordvoerder van de NVWA, die verder nog weinig kwijt wil 'zolang het onderzoek loopt'.

Ze weet dat de stichting na de inbeslagname van honderden kilo's vlees, bestemd voor minima, op zaterdag 27 augustus is doorgegaan met de vleesleveringen. "Dat mag ook, zolang ze zich aan de regels houden", aldus de woordvoerder Zaterdag nam de NVWA met het oog op risico voor de volksgezondheid ruim achthonderd kilo vlees, 172 pakketten, in beslag bij de stichting. Reden: het zou niet voorzien zijn van de juiste etiketten en er was onduidelijkheid over de houdbaarheid.

Ook bij de leverancier in Haaren werd de inhoud van de koelcel meegenomen voor nader onderzoek. De Boodschappenbank verkoopt het vlees via een besloten Facebookgroep. Stichtingsvoorzitter Joop Lamers zegt inmiddels bedolven te worden door steunbetuigingen vanuit het hele land.

Zaltbommel e.o.