Volledig scherm
Voorzitter Joop Lamers. © Boodschappenbank

NVWA keurt vlees van Stichting Boodschappenbank nu wel goed

GELDERMALSEN - De 223 gezinnen die deze zaterdag een pakket verwachten van de stichting Boodschappenbank kunnen hun vriezer dit keer wel vullen met het bestelde vlees. Vorige week liep dat anders, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) alles in beslag nam. Het vlees werd volgens de NVWA niet goed vervoerd en zou rot zijn.

In plaats van de op de achterbank van een auto, zijn de vleespakketten dit keer in een koelwagen bezorgd bij de uitgiftepunten. Vorige week zaterdag werd 800 kilo vlees in beslag genomen. Afgelopen vrijdag was er ook een inval, toen werd geen vlees in beslag genomen.

Controle
Joop Lamers, voorzitter van de stichting Boodschappenbank, laat weten dat hij 's ochtends nog bezoek heeft gehad van de NVWA. Die heeft het vlees en de vervoerswijze dit keer wel goedgekeurd. Ook de leverancier van het vlees, die in het Brabantse Haren zit, is gecontroleerd door de NVWA.

Minima
Stichting Boodschappenbank levert voor de prijs van 2,50 euro per kilo, vlees aan mensen die net niet voldoen aan de criteria om voor de Voedselbank in aanmerking te komen. Lamers begon zich ruim tien jaar geleden in te zetten voor minima in Zaltbommel, maar omdat de vraag 'heel groot' werd richtte hij maart dit jaar zijn stichting op. Die telt ondertussen bijna 150 vrijwilligers.

Voor het bezorgen van een koeltas vol vlees, waar gemiddeld tussen de 5 en 7 kilo in gaat, betaalt de 'klant' 1,50 euro benzinekosten. Volgens Lamers verdient de stichting er niks aan. Het bestellen van de pakketten loopt via Facebook.