Volledig scherm
© Thinkstock

Onvoldoende basis voor herinvoeren schoolzwemmen Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Het heeft volgens de gemeente Zaltbommel geen zin om weer werk te maken van schoolzwemmen. Bij de scholen bestaat weinig tot geen behoefte aan het herinvoeren ervan, zo blijkt uit een peiling van de gemeente Zaltbommel op verzoek van de raad.

Als de meest voor de hand liggende doelgroep voor schoolzwemmen gelden de kinderen van 6 en 7 jaar (groep 3 en 4). De ervaring leert dat de meeste ouders al zwemles geregeld hebben voordat de kinderen in groep 3 en 4 komen. ‘Het is dus de vraag of je nog voldoende kinderen overhoudt die nog geen zwemdiploma hebben’, constateert het college van B en W in haar informatie aan de raad.
Daarbij staan de scholen niet te trappelen: schoolzwemmen kost te veel tijd, het vervoer is te duur en kinderen leren zwemmen is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de ouders.

Wel wil de gemeente Zaltbommel extra geld beschikbaar stellen aan de Stichting Leergeld, die bijspringt als ouders de zwemles van hun kinderen niet kunnen betalen. Zo werd in 2015 de zwemles van 24 kinderen in de gemeente Zaltbommel vergoed en vorig jaar van 14. Voor 2017 ontbrak het aan budget.

Zaltbommel e.o.