Volledig scherm
© Thinkstock

Ook ouders van de Brakelse moordverdachte snappen er niets van

ANTWERPEN - Ook de ouders van de in Brakel opgegroeide verdachte van de moord op de Belgische makelaar Gunther Haagen, snappen niet hoe hun dochter in zo'n situatie terecht is gekomen. "Het is vreselijk. Ik kan alleen maar zeggen dat dat dit niet bij haar past, zo is ze niet opgevoed", zo sprak haar moeder woensdagmiddag tijdens het proces in het Antwerpse Hof van Assisen.

Evenals haar man en haar zoon moest ze daarin getuigen in het proces tegen haar dochter en haar voormalige vriend. Die worden ervan verdacht dat ze in oktober 2011 de Belgische makelaar met 54 messteken om het leven hebben gebracht. Met die daad kwam er een einde aan een wekenlange periode waarin de twee zich alleen maar bekommerden om drank en drugs. Zodra het geld op was, ging het duo weer op rooftocht.

"Ik snap het niet, het is zo dom, zo nutteloos", sprak ook de vader van de nu 26-jarige vrouw, die al bijna vier jaar in de gevangenis van Antwerpen zit. De volksjury en de professionele rechters bepalen begin volgende week welke straf de twee verdachten krijgen.

Zaltbommel e.o.