Volledig scherm
Het portret van Klaas Foeke Broekens in de burgemeestersgalerij in het stadhuis.

Oud-burgemeester Broekens overleden

ZALTBOMMEL - Klaas Foeke Broekens, burgemeester van Zaltbommel van 1968 tot 1973 is in zijn woonplaats Gouda op 86-jarige leeftijd overleden.

Voordat hij een bestuurlijke loopbaan begon, volgde Broekens een studie sociografie. Hij werkte aanvankelijk voor een overheidsorganisatie in Oost-Gelderland. In een interview in het weekblad Deze Week, vlak na zijn aantreden in augustus 1968, zei hij dat hij meer voelde voor de lagere overheid. "Dat ik mij via het provinciale via het streekniveau naar het gemeentelijk vlak heb bewogen, duidt niet op een dalende reeks, zoals het lijkt, doch houdt voor mij veeleer een verdieping in."

Na Zaltbommel was hij burgemeester in Tiel van 1978 tot 1981 en vervolgens van Gouda tot 1989. Van 1995 tot 1997 was hij voorzitter van de Coornhertliga, een vereniging voor strafrechthervorming.

Broekens was recent nog aanwezig bij de onthulling van de galerij van Zaltbommelse burgemeestersportretten in het stadhuis van Zaltbommel. Hij was officier in de orde van Oranje Nassau.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement