Volledig scherm
Ard van der Steur, hier op archiefbeeld. © ANP

Oud-minister Van der Steur nieuwe voorzitter Slot Loevestein

POEDEROIJEN - Ard van der Steur, oud-minister van Justitie, is benoemd als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Slot Loevestein. Dat meldt het slot vandaag.

Van der Steur volgt hiermee Roelof Bleker op, de dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Bleker was acht jaar lang voorzitter van de Raad van Toezicht. Volgens Loevestein is Van der Steur, van huis uit jurist, geschikt voor de functie als voorzitter vanwege zijn ‘ruime bestuurlijke ervaring in het publieke en juridische domein’.

 Van der Steur was van 2015 tot 2017 minister van Justitie in het kabinet-Rutte II. In januari 2017 trad hij af vanwege de ophef rond de Teevendeal.

 Slot Loevestein is van plan om zich te herpositioneren en als monument van de vrijheid van Nederland. Van der Steur moet daarin ondersteuning gaan bieden. In 2021, vierhonderd jaar na de ontsnapping van Hugo de Groot uit het Slot, moet de herinrichting klaar zijn.

  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.