Volledig scherm
De Bommelerwaardse waterweken staan in het teken van Nederlands kraanwater. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Oud-wielrenner Erik Dekker deelt drinkflesjes uit tijdens Bommelerwaardse waterweken

ZALTBOMMEL - Zo'n zestig procent van het menselijk lichaam en ruim elf procent van de Bommelerwaard bestaat eruit: water. Dus slaan de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en GGD Gelderland-Zuid de handen ineen om het drinken van kraanwater te promoten.

Met de Bommelerwaardse waterweken van 14 tot 25 mei willen de gemeenten en GGD mensen bewust te maken van de voordelen van het drinken van kraanwater. Dat doen ze door het geven van gym- en gastlessen en op basisscholen, het versieren van watertappunten en het weggeven van cadeautjes. Op consultatiebureaus krijgen baby's en peuters een drinkbeker en tijdens de avondvierdaagse delen de organisaties opvouwbare waterflesjes aan kinderen uit. 

Ook oud-wielrenner Erik Dekker zal waterflesjes weggeven tijdens de start van avondvierdaagse op 22 mei. ,,Voor een sporter is het super belangrijk dat hij of zij genoeg water drinkt, omdat je lichaam gewoon minder presteert bij vochtverlies. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het lopen van de wandelvierdaagse, maar evengoed voor leerprestaties op school", aldus Dekker.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement