Volledig scherm
Werk van Baudoin © Annemiek Steenbekkers

Oude pand Rabobank Zaltbommel gebruikt voor expositie kunstenaar Joris Baudoin

ZALTBOMMEL - In het kader van de Bommelse Kunst Route exposeert Joris Baudoin twee weekenden in het oude Rabobankpand in Zaltbommel.

De twee weekenden van de Bommelse Kunst Route (BKR) op 18 en 19 juni en 25 en 26 juni kan het publiek in de centrale ruimte, de twee voormalige spreekkamers De Vergt en De Toepad - de bordjes hangen er nog - én de oude kluis kijken naar werk van Joris Baudoin en Jan van den Meer. "Er komen veel reacties van passanten die zien dat er weer activiteit is", vertelt Baudoin (56) over de blikvanger die sinds eind 2014 leeg staat. "Het pand is van Woonlinie. Begin mei volgde de toezegging dat ik er in mocht. Ik sjouw me een bult om mijn spullen er in te krijgen."

Musea Beelden
Die spullen vormen een deel van zijn langlopende project Museale Beelden, waarbij Baudoin musea voor moderne kunst bezoekt, zijn indrukken en kennis daarover vervat in een boek en een eigen ‘vervolg’kunstwerk maakt. Twintig van de beoogde tachtig werken zijn uitgestald in de vroegere bank aan de Boschstraat, voorzien van een korte toelichting en twee foto’s. De BKR is op alle vier de dagen van 11.00 tot 17.30 uur.

Zaltbommel e.o.