Volledig scherm
De wandelaars komen binnen. © I Viersel

Overladen met bloemen en snoepgoed na Avondvierdaagse Bommelerwaard

ZALTBOMMEL - Geheel gekleed in de stijl van het Rock 'n Roll thema gingen de deelnemers van de Avondvierdaagse vrijdagavond voor de laatste keer aan de wandel. Op de markt in Zaltbommel werd de slotavond gevierd.

De eerste wandelaars vertrokken om kwart over zes voor een afstand van vijftien kilometer, gevolgd door de tien kilometer om kwart voor zeven en de rolstoelers om zeven uur. De drukste groep vertrok rond kwart over zeven voor een afstand van vijf kilometer. 

Onder muzikale begeleiding van onder andere fanfarecombinatie Prinses Juliana Concordia kwamen de eerste wandelaars rond half negen de markt op gelopen, waar de deelnemers werden opgevangen door vrienden en familie. Tijdens de prijsuitreiking werden drie prijzen uitgereikt aan de groepen en individuen die de leukste en mooiste bijdrage leverden aan de vierdaagse. Dat natuurlijk binnen het thema Rock 'n Roll. 

Volledig scherm
De Markt tijdens de prijsuitreiking van de Avondvierdaagse. © I Viersel

De Willem van Oranjeschool uit Brakel ging er wederom met de winst vandoor. De jury waardeerde niet alleen hun outfits, maar ook het feit dat ze swingend door de Avondvierdaagse zijn gelopen. Onder luid gejuich van de kinderen werden de beker én wisseltroffee in ontvangst genomen. Juffrouw Letty Soer liet weten dat de winnende beker de kroon op hun harde werk was. ,,Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar het is stiekem toch wel heel leuk als de kinderen als winnaars op het podium staan."

De Avondvierdaagse is over het algemeen 'voorspoedig verlopen', aldus de organisatie van Het Rode Kruis Bommelerwaard.

Volledig scherm
De start van de rolstoelers. © I Viersel

Zaltbommel e.o.