Volledig scherm
Een röntgenfoto van de schotwond. © Judith van Thuil

Paard beschoten in weiland Aalst

AALST - Wonderboy, het 7-jarige paard ​van Judith van Thuil uit Brakel, blijkt beschoten. Dit gebeurde terwijl hij rondliep in een wei achter huizen aan de Maasdijk in Aalst. Het paard, een ruin, wordt woensdag geopereerd.

Voor Van Thuil, werkzaam als paraveterinair bij de Dierenartsenpraktijk Zaltbommel, is het gissen wat er is gebeurd. ,,Normaal, als het om hagel gaat, zie je ronde bolletjes. Zo ziet het er niet uit op de röntgenfoto's. Ik heb geïnformeerd bij jagers met een vergunning en die zeggen dat deze munitie niet door hen wordt gebruikt. Dat zou er op kunnen wijzen dat het toch eerder om stropers gaat."

Schotwond
Wonderboy stond in een wei dichtbij huizen, naast weilanden waar ook paarden lopen. Maandag werd duidelijk dat er iets aan de hand was. Het paard is geraakt in het linker voorbeen en het rechter achterbeen. ,,In eerste instantie denk je niet aan een schotwond."

Woensdag wordt de ruin geopereerd. ,,De vraag is of alles verwijderd kan worden en dan nog is het afwachten of er complicaties volgen en hoe het herstelt."

Aangifte
Van Thuil gaat woensdagmiddag aangifte doen in de hoop dat er nader onderzoek volgt.

Zaltbommel e.o.