Volledig scherm
Wethouder Gijs van Leeuwen op de bok bij Hans van de Ven van de Dorpsraad Poederoijen. © Privé-collectie Gijs van Leeuwen

Paard, wagen en wethouder op verkenning door Poederoijen

POEDEROIJEN - Gijs van Leeuwen ging donderdagmiddag op verkenning in Poederoijen. Officieel dan, want de nieuwe SGP-wethouder is er inmiddels al een paar keer geweest. Onder meer tijdens een fietsrondje met zijn vrouw en tijdens Veteranendag.

Lid van de plaatselijke dorpsraad Hans van de Ven leidde hem rond langs onder meer de locatie die al enkele jaren ligt te wachten om omgebouwd te worden tot een trapveldje voor de jeugd. Onder de Oranjevereniging komt dat niet van de grond. Datzelfde geldt voor het strandje aan de Afgedamde Maas dat het PHTB, Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard, zou ontwikkelen als wisselgeld voor de concentratie van kassen bij het dorp. 

Na afloop van de rondrit was er een nazit met verschillende leden van de dorpsraad bij Brasserie De Buurman.

  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.