Volledig scherm
Het nieuwe sorteercentrum van pakketbezorger DHL op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel. © DHL

Pakketbezorger DHL pakt uit op De Wildeman in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Pakketbezorger DHL gaat op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een groot nieuw sorteercentrum bouwen. Volgens het bedrijf gaat het om het grootste sorteercentrum voor e-commerce in Nederland.

Op het complex kunnen straks dagelijks een half miljoen pakketten worden verwerkt. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo'n 350 mensen. Met de bouw is een investering gemoeid van 84 miljoen euro. De voorbereidende werkzaamheden zijn reeds begonnen. Het is de bedoeling dat het centrum in het najaar van 2019 operationeel is.

Sorteercentra 

DHL heeft al 15 sorteercentra in Nederland en 6 in België, plus zo'n 150 lokale depots en 2000 servicepunten. De pakketbezorger opent dit jaar tevens een nieuw sorteercentrum in Amsterdam. In totaal steekt DHL in de periode 2017-2019 meer dan 200 miljoen euro in allerlei investeringen. Recent zijn bijvoorbeeld duizenden nieuwe handscanners in gebruik genomen. DHL zet ook in op een flinke uitbreiding van zijn wagenpark.

Het sorteercentrum gaat dienen als een van de centrale centra waarin zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit landen als Duitsland, Amerika en China rechtstreeks kunnen worden afgevoerd naar 150 depots verspreid over Nederland. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement