Volledig scherm
Het briefje op het verzegelde pand. © Bart Meesters

Pand drugslab Veilingweg Zaltbommel voor drie maanden gesloten

DRUGSKAARTZALTBOMMEL - Burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel heeft besloten een bedrijfspand, bijbehorende gebouwen en perceel aan de Veilingweg in Zaltbommel voor drie maanden te sluiten. Op deze locatie werd afgelopen april een drugslab aangetroffen. 

Bij de inval trof de politie 200 liter amfetamine aan. Uit de vondsten bleek dat het drugslaboratorium actief was. Daarnaast trof de politie een automatisch vuurwapen aan.

Met de sluiting van het hele terrein wil  Rehwinkel een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit het pand. Vorige week sloot de burgemeester ook al twee drugspanden op het Van Voordenpark. ,,Het aantal panden waar de laatste tijd drugs geproduceerd of gedumpt wordt baart mij zorgen. Dit levert een ernstig gevaar voor de openbare orde op.'' 

  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.