Volledig scherm
De vier peuterspeelzalen binnen de gemeente Zaltbommel gaan over naar de kinderopvangorganisaties Kanteel en Smallsteps. © ANP

Peuterspeelzalen in gemeente Zaltbommel overgeheveld naar kinderopvangorganisaties Kanteel en Smallsteps

ZALTBOMMEL - De vier peuterspeelzalen binnen de gemeente Zaltbommel gaan over naar de kinderopvangorganisaties Kanteel en Smallsteps. Dat is in lijn met de Harmonisatiewet die volgend jaar in werking treedt waarbij het peuterspeelzaakwerk en de kinderopvang in elkaar geschoven worden.

Het Sprongetje, Hummeloord (beide in de kern Zaltbommel) en Olleke Bolleke (Aalst) worden ondergebracht bij Kanteel. De Paddestoel (kern Zaltbommel) gaat naar Smallsteps. De overdracht heeft inmiddels al plaatsgevonden, meldt de Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen.

Voor de ouders en de kinderen verandert er volgens de stichting met ingang van volgend jaar niets in de dagelijkse gang van zaken. De vertrouwde leidsters blijven, met dezelfde kinderen, werkzaam binnen hun eigen lokaal. Zij hebben formeel een andere werkgever gekregen. 

De gemeente Zaltbommel verspreidt in oktober een algemene brochure om haar rol toe te lichten, onder andere met betrekking tot het verstrekken van toeslagen.