Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Plan De Virieupark Zaltbommel kan toch doorgaan

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad is verdeeld enthousiast over de bouwplannen voor De Virieupark. Maar het gaat wel door. Projectontwikkelaar Trebbe uit Enschede wil de bouwgrond van het De Virieupark in Zaltbommel van de gemeente kopen en er huizen realiseren.

Het gaat om het voormalige fabrieksterrein van Van Voorden Gieterij en de agrarische gronden tussen de De Virieusingel en de snelweg A2. In 2009 is het bestemmingsplan vastgesteld dat de komst van ruim 100 appartementen en ruim 60 huizen mogelijk maakt. Destijds werd er niet gebouwd, in verband met de economische crisis.

Discussie over bouwplannen
Inmiddels is het plan bijgesteld naar 107 woningen, die tussen de 200.000 en 450.000 euro moeten gaan kosten. Donderdagavond stond het beeldkwaliteitsplan op de agenda van de gemeenteraad, maar dat werd aangegrepen voor een bredere discussie over de bouwplannen. Uiteindelijk stemden er 5 raadsleden tegen, wat betekent dat het plan wel doorgaat.

Burgemeester en wethouders willen hier graag aan meewerken. Volgens wethouder Han Looijen is ontwikkelaar Trebbe een betrouwbare en serieuze partij. „En ik heb aardig wat gelukszoekers gezien.”

Zaltbommel e.o.