Volledig scherm
Bezoekers konden proeven bij biologische varkenshouderij Andries en Janny van den Bogert-Hoeflaken uit Hedel. © Iris van Iersel

Proeven én leren tijdens boerenherfstmarkt Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Na een succesvol ProefLOKAAL festival met regionale specialiteiten in september, was zaterdagmiddag de ProefLOKAAL boerenherfstmarkt aan de beurt. De vismarkt in Zaltbommel werd omgetoverd tot een plek waar lokale boeren, telers en fijnproevers elkaar konden ontmoeten.

Op de boerenherfstmarkt waren een aantal bekende gezichten van uit de regio te zien, waaronder Kwekerij de Westerbouwing uit Rossum en Soup a go go uit Zaltbommel. Bezoekers konden er boodschappen doen, maar uiteraard ook proeven. Zo ook bij biologische varkenshouderij Andries en Janny van den Bogert-Hoeflaken uit Hedel.

Het gaat goed met de varkenshouderij, maar toch greep Janny van den Bogert de kans aan om voor de tweede keer op de ProefLOKAAL markt te staan. “Ik vind ProefLOKAAL een onwijs leuk initiatief”, vertelde Van den Bogert. “Mensen die ons nog niet kennen zien direct het gezicht achter ons bedrijf. We maken mensen er daarnaast van bewust dat er in de regio veel mooie producten verkrijgbaar zijn.” De lokale boeren en telers kennen elkaar én steunen elkaar. “We zijn allemaal mensen met dezelfde passie”, vertelde Van den Bogert. “We leggen onze ziel en zaligheid in ons product en vinden dezelfde dingen belangrijk. Dat maakt ProefLOKAAL zo geslaagd.”

Zaltbommel e.o.