Volledig scherm
© Bertjan Kers/BD

Raad Zaltbommel morrend akkoord met aanpassen verkeerssituatie bij sportpark De Watertoren

ZALTBOMMEL - Het was niet van harte, maar uit oogpunt van veiligheid en omdat er iets móet gebeuren, ging een ruime meerderheid van de Bommelse raad donderdagavond akkoord met aanpassing van de verkeerssituatie bij sportpark De Watertoren.

Een paar achtereenvolgende weekenden in september liep het compleet vast op het vroegere - en nu doodlopende - gedeelte van de Van Heemstraweg dat als parkeerplaats is ingericht. Met een door elkaar krioelende meute fietsers, voetgangers en automobilisten.

Kapot geschrokken
De gemeente was compleet verrast, niet alleen door de situatie, ook door het gedrag van mensen. „Wij zijn ons echt kapot geschrokken”, aldus wethouder Han Looijen. „Noem het naïef. Ik kan ook zo niet zeggen hoe dit zo heeft kunnen gebeuren. Het is afgestemd met de politie er zijn verkeerstechnische berekeningen gedaan.”

Een deel van de raad vroeg zich af waarom dit probleem op het bordje van de gemeente ligt. „Omdat het een openbare parkeerplaats is”, aldus Looijen.

In de aangepaste situatie, waarmee donderdag werd ingestemd, gaat het aantal parkeerplaatsen van 217 naar 312 en er komt een vrijliggend voetpad en fietspad aan de zuidzijde van de parkeerplaatsen. Extra kosten: 315.000 euro.

Zaltbommel e.o.