Volledig scherm
De overhandiging van het samenwerkingsplan. Vlnr Roeland Stolk en Henk Wesseling van Berenschot en de burgemeesters Albert van den Bosch en Henny van Kooten. © Brigit Groeneveld/BD

Raden Zaltbommel en Maasdriel besluiten donderdag over samenwerkingsplan

KERKDRIEL/ZALTBOMMEL - De gemeenteraden van Zaltbommel en Maasdriel nemen donderdagavond 9 juli een besluit over een intensieve samenwerking.

Leidraad is een dinsdag gepresenteerd plan dat is opgesteld door bureau Berenschot. Dat plan behelst veel meer dan het al eerder geopperde samenvoegen van de afdelingen financiën, personeelszaken, ict en juridische zaken. Berenschot adviseert beide gemeenten om ook als het gaat om beleid, regelgeving en overleg met partners van buitenaf samen op te trekken. 'In principe alles samen doen en daar alleen van afwijken als er goede redenen zijn', meent Berenschot. Van een herindeling is geen sprake. Er blijven twee gemeenteraden en twee colleges.

De raadsvergadering in Kerkdriel begint om 19.30 uur; de gemeenteraad van Zaltbommel komt na afloop van de reeds geplande carrouselvergadering bijeen. Dat zal rond 21.30 uur zijn.