Volledig scherm
© Jasmijn Kwaks

Reünie van de Bommelweek trekt kleine 500 bezoekers

ZALTBOMMEL - Op de laatste zaterdagavond van de Bommelweek, 5 september, stond een ‘Bommelreünie’ op het programma. De quiz die als grootste onderdeel daarvan plaatshad, trok volgens de organisatie een kleine 500 bezoekers.

7 teams stonden in een halve cirkel rondom een podium opgesteld. In groepen met namen als ‘De Slimste Mensen’ of ‘De Bonte Koeie’ waren verschillende (oud-)Bommelaren vertegenwoordigd. In 4 rondes beantwoordden zij vragen als ‘hoe werd de Tijningenplas voorheen genoemd?’ en ‘in welke straat zijn de grondleggers van het Philipsconcern geboren?’. Het team van de Brandweer ging er uiteindelijk met de eerste prijs (een wisselbeker en de eer) vandoor.

“Voor de quiz hebben we een rustige setting gecreëerd”, vertelt Theo Teelen, mede-organisator van de activiteit, die naar het optreden van de jazzband kijkt en een feestelijker vervolg aankondigt. Hoewel het nu droog is, vindt hij de opkomst maar laag. “Ik denk dat we meer mensen hadden kunnen enthousiasmeren als het de afgelopen week beter weer was geweest. Desondanks heb ik wel oud-Bommelaren zien opdagen. De reünie is dus geslaagd.”

Zaltbommel e.o.