Volledig scherm
Samaritaan-bestuurslid Jan Weber, Leon Verlouw en Henk van der Sar (vlnr) met de opbrengst van het liefdadigheidsdiner dat Rotaryclub Zaltbommel hield in de Gasthuiskapel. © D Vdwaal

Rotaryclub Zaltbommel zamelt 18.000 euro in voor hospice De Samaritaan

ZALTBOMMEL - Een culinaire avond en een veiling van de Rotaryclub Zaltbommel heeft 18.000 euro opgeleverd voor hospice De Samaritaan. 

Het Charity Dinner werd donderdagavond gehouden in de Gasthuiskapel in Zaltbommel. 

Hospice De Samaritaan moet gebouwd worden aan de Beersteeg in Zaltbommel. De voorziening krijgt vier tot zes kamers en moet inwoners van de Bommelerwaard een plaats bieden om hun laatste levensdagen waardig door te brengen. Tussen de dinergangen door vond een veiling plaats waar de aanwezigen boden op verschillende kavels.

Quote

De reacties waren hartverwar­mend

Henk van der Sar, Rotaryclub Zaltbommel

Jan Weber, bestuurslid van Stichting Hospice De Samaritaan, nam aan het eind van de avond, zichtbaar ontroerd, de cheque van 18.000 euro in ontvangst. ,,Deze opbrengst overtreft mijn stoutste verwachtingen", zei hij. ,,Er moet nog heel veel gebeuren, maar dit is zo'n mooi gebaar."

De organiserende Rotary-leden Henk van der Sar en Leon Verlouw zijn tevreden. Van der Sar: ,,Het is de eerste keer dat we op deze manier een geldinzameling organiseren. De reacties waren hartverwarmend."  Verlouw vult aan dat er veel tijd in de voorbereiding van het Charity Dinner is gaan zitten. ,,Maar met dit resultaat was het dat dubbel en dwars waard."