Volledig scherm
Grote en kleine plastic eenden worden te water gelaten bij het Parkeiland in wijk De Waluwe in Zaltbommel. © B Moerman

Ruim 1300 eendjes zwemmen in badeendenrace Zaltbommel voor het goede doel

ZALTBOMMEL - De badeendenrace, zondagmiddag gehouden bij het Parkeiland in Zaltbommel, levert naar schatting 8.000 euro op. Het geld is bestemd voor dagcentrum De Harmonika, waar cliënten met een verstandelijke beperking een theetuin gaan runnen.

Kleine witte badeendjes werden verkocht voor 5 euro en gingen grif van de hand. Ook was er veel belangstelling voor grote gele opblaaseenden, waarop plaatselijke bedrijven tegen een vergoeding van 100 euro reclame mochten maken. Rond 14.30 uur werd het plastic gevogelte te water gelaten. Het duurde bijna twintig minuten voor de eersten met hulp van een matig windje en een waterpomp het 500 meter lange parcours hadden afgelegd. Voor de eigenaren van de tien snelste mini-eendjes waren gesponsorde prijzen. Honderden belangstellenden volgden de race. 

Organisator van het evenement is de Bommelse Tafelronde, een 14-koppige vereniging van mannen tussen 18 en 40 jaar, meest ondernemers, die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Ze delen kennis en ervaring en zetten jaarlijks hun expertise in voor het goede doel. Bestuurslid Jaap Evers: ,,Dit jaar willen we een bijdrage leveren aan de inrichting van een theetuin bij De Harmonika aan de Nieuwe Tijningen in Zaltbommel, waar cliënten onder meer hun beroemde zelfgebakken appeltaart gaan serveren."

Het bestuur moet nog even wat plussen en minnen, maar maakt later in de avond bekend welk bedrag voor dat doel is ingezameld. Evers: ,,Er lopen nog een paar kleine acties, zoals het veilen van de gele eenden bij opbod, maar ik schat dat we rond de 8.000 euro uitkomen."