Volledig scherm
© Peter De Bruijn

Ruim 500 lopers krijgen bij Singelcross in Zaltbommel pittig parcours voor de kiezen

ZALTBOMMEL - 535 hardlopers hebben zondag meegedaan met de zevende editie van de Singelcross in Zaltbommel. De deelnemers liepen ruim 3, 6 of 9 kilometer over het modderige en drassige parcours over de Singelwal, langs de kanonnen en door de Kindertuin. Vorig weekeinde fietsten de mountainbikers tijdens de Uiterwaardencross ook al door hetzelfde gebied.

,,Het parcours was door de regen van de afgelopen weken al crosswaardig. De fietsers hebben er vorige week nog een pittiger parcours van gemaakt", beaamt John van Rooij van de Zaltbommel Dutch Runners, die de Singelcross organiseert. ,,Een echte cross is lastig, kan glad zijn en gaat vaak door de modder en blubber. Het is de eerste keer dat de Singelcross zo zwaar is. Het is een extra uitdaging, maar dat vinden wij niet zo erg."

De tekst loopt onder de video door.

Gymleraar Dennis Baggeman begroet zijn leerlingen met een high five als ze over de finish komen. ,,Heel goed gedaan Sophie, grote klasse, top", verwelkomt hij één van de sportievelingen bij de meet. ,,Anders was de helft misschien in bed blijven liggen. Nu zijn ze toch even lekker bezig geweest. Wie weet dat er twintig van de 216 leerlingen die vandaag meedoen, blijven hangen bij een sportclubje. Dan hebben we ons doel al bereikt", aldus Baggeman.

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Een high five voor leerlingen van Het Cambium © Peter De Bruijn

Vriendinnen Tessa Nijstad en Rianne Evers uit Zaltbommel komen na bijna tien kilometer na ruim 1 uur en zes minuten samen over de streep. ,,Het was best een zwaar parcours", zegt Tessa. ,,Of het gezellig onderweg was? Het was afzien. Ik heb eigenlijk alleen maar de billen van Tessa gezien", gaat Rianne verder. ,,Ja we zijn allerlaatste. Volgend jaar toch nog wat meer trainen voor de Singelcross."

Volledig scherm
Rianne (links) en Tessa kwamen als laatsten over de streep © Peter De Bruijn
Volledig scherm
De deelnemers liepen de eerste minuten nog in de zon © Peter De Bruijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement