Volledig scherm
De Bommelse band Forever sloot de Bommelweek zondagavond muzikaal af. © Jasmijn Kwaks

Rustige afsluiting van Bommelweek 2015

ZALTBOMMEL - Met een Bommelse fietstocht, de kunstroute van Kunst, Kiezel en Klei en met een muzikale afsluiting kwam zondag een einde aan de Bommelweek.

De week begon op zaterdag 29 augustus, waarna er dagelijks allerhande activiteiten voor jong en oud plaats hadden. Zo was er een sportieve bootcamp, een zeepkistenrace, de populaire braderie en een kussengevecht boven een waterbak. Vanwege slechte weersomstandigheden lagen de bezoekersaantallen lager dan vorig jaar. Waar de braderie normaal gesproken 15 duizend tot 20 duizend bezoekers trekt, bleef het donderdag rond de 15 duizend hangen. Ook de fietstocht die voor zondag, de laatste dag van de feestweek, op het programma stond, trok eenderde minder deelnemers dan het jaar daarvoor.

De Bommelweek was een jarenlange traditie in de Bommelerwaard, totdat er 20 jaar geleden een gebrek aan vrijwilligers ontstond. Rond 2013 merkte de Ondernemersvereniging Zaltbommel (OVZ) dat er weer behoefte aan de feestweek was, waardoor zij met partners een nieuwe opzet maakte. “Vanwege de enthousiaste reacties van vorig jaar hebben we de Bommelweek dit jaar zelfs uitgebreid naar een Bommelweek XXL”, vertelt Martin Groeneveld, voorzitter van OVZ. Hij kondigt dan ook aan dat de week volgend jaar weer op de evenementagenda zal staan.

Zaltbommel e.o.