'Omdat u goed groenbeheer belangrijker vindt dan theatervoorstellingen' van de SGP in Zaltbommel is als zesde geëindigd bij de verkiezing van slechtste politieke slogan van 2018.
Volledig scherm
'Omdat u goed groenbeheer belangrijker vindt dan theatervoorstellingen' van de SGP in Zaltbommel is als zesde geëindigd bij de verkiezing van slechtste politieke slogan van 2018. © SGP

SGP Zaltbommel zesde bij verkiezing slechtste politieke slogan

ZALTBOMMEL - 'Omdat u goed groenbeheer belangrijker vindt dan theatervoorstellingen' van de SGP in Zaltbommel is als zesde geëindigd bij de verkiezing van slechtste politieke slogan van 2018.

In totaal 1303 stemmen werden er uitgebracht op deze slogan, goed voor 7,8 procent van het totaal (16.675 stemmen). De SGP haakte slim in op de verkiezing. ,,Nu gaan we er natuurlijk voor", reageerde lijsttrekker Geert Bok eerder gevat.

Tot allerslechtste slogan werd vekozen ‘Zo VRIJ! als een aardbei!’ van Kelly Uiterwijk voor haar partij VRIJ! Beverwijk. Met 19,7 procent van de stemmen. Zij ontvangt binnenkort het Rode Potlood van platform SlechteSlogans.nl.

Eten

Op de plaatsen twee en drie eindigden de slogans ‘Minder belasting, meer bitterballen’ van de VVD Delft en ‘Bedankt dat je naar me omcake’ van ChristenUnie Zwolle. Opvallend volgens de organisatoren van de verkiezing is dat de drie slechtste slogans allemaal iets te maken hebben met eten.

Het is voor de tweede keer dat deze verkiezing werd gehouden. Van 15 tot en met 19 maart konden mensen op internet hun stem uitbrengen op de tien genomineerde slogans van de jury van slechteslogans.nl

Weet je nog niet op wie je moet stemmen? Vul dan de BD Kieswijzer in.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement