Volledig scherm
Simon Buwalda. © CDA Zaltbommel

Simon Buwalda uit Zaltbommel kandidaat-wethouder voor Culemborg, maar heeft nog wel concurrentie

UPDATEZALTBOMMEL - Het CDA in Culemborg heeft Simon Buwalda uit Zaltbommel voorgedragen als kandidaat-wethouder. 

Buwalda  was de afgelopen drie jaar wethouder van Zaltbommel. Daar had hij onder andere zorg, welzijn en onderwijs in zijn pakket. Omdat het CDA in Zaltbommel geen onderdeel meer uit maakt van de nieuwe coalitie, zit hij nu weer gewoon in de gemeenteraad. Buwalda noemt Culemborg een fantastische stad met veel betrokkenheid en initiatief. ,,Ik kijk er naar uit om mij samen met inwoners, verenigingen, ondernemers en gemeenteraad in te zetten voor een Culemborg waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen."

Breed

Culemborg is de laatste gemeente in de regio waar een nieuw college tot stand komt. Het CDA in Culemborg laat weten terug te kijken op een intensief traject waarin gewerkt is aan een breed programma voor de komende vier jaar.  Fractievoorzitter Nicolien de Geus zegt daarover:  ,,Een nieuwe aanpak met veel ruimte voor samenwerking met inwoners, (vrijwilligers)organisaties en ondernemers vraagt om nieuwe gezichten in het college. Wij hebben gezocht naar een wethouderskandidaat die communicatief, toegankelijk, proactief, constructief en dienstbaar is. Simon Buwalda is jong, benaderbaar, enthousiast en past daar goed in." Het CDA gaat er van uit dat het nieuwe college nog voor het zomerreces wordt geïnstalleerd.

Niet zeker

Het is overigens nog niet zeker dat Buwalda daadwerkelijk benoemd gaat worden. Drie van de vier Culemborgse wethouders zijn zeker: Joost Reus (GroenLinks), Collin Stolwijk (D66) en Monica Wichgers (Culemborg van Nu). Als vierde partij schuift of CDA óf ChristenUnie aan, zo is de bedoeling. Deze week gaan Simon Buwalda en de CU-kandidaat Daniël Jumelet (CU) in gesprek met de acht partijen die het raadsprogramma hebben gemaakt, om te zien naar wie de voorkeur uitgaat.