Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

Slachtoffers ongeluk hoogwerker Zaltbommel zijn Bart (53) en Jos (61) uit Someren (video)

ZALTBOMMEL - De twee mannen die dinsdagmiddag zijn overleden nadat het bakje van de hoogwerker waarin zij stonden naar beneden kwam in Zaltbommel zijn de 61-jarige Jos Relou Wijnen Bouw uit Someren en de 53-jarige Bart Vink van sloopbedrijf Raijmakers. Een ander personeelslid van Wijnen, Remco van Bogget (24), raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De zwaargewonde Bogget heeft volgens Wijnen-woordvoerder Harrie Beukers nog zelf met zijn familie gebeld over het ongeluk. In het ziekenhuis heeft de man diverse scans ondergaan. Dinsdagavond werd duidelijk dat hij buiten levensgevaar verkeert. De 24-jarige wordt in Utrechts Medisch Centrum geopereerd aan meerdere botbreuken.

Mannen zaten vast
Het ongeluk gebeurde dinsdag tijdens de verbouwing van het Van der Valk Hotel aan de Hogeweg in Zaltbommel. Raaijmakers had een hoogwerker ingehuurd om puin uit het gebouw via de buitenkant af te voeren, zo meldt Beukers. Tussen die werkzaamheden door, rond 13.15 uur, bevestigde het drietal een spandoek van Wijnen aan de gevel.

Kort hierna ging het om onverklaarbare redenen mis en vielen ze met bak en al van vier hoog naar beneden. Beukers: „Ze waren aangelijnd en droegen helmen. Maar toen is ineens, om onverklaarbare redenen, de hele bak naar beneden gekomen. Die kan veel gewicht hebben dus zeker ook de drie medewerkers. Onbegrijpelijk.”

Volgens Harrie Beukers, woordvoerder Wijnen Bouw, heeft het tragische ongeval enorme impact op de medewerkers. Acht medewerkers waren op het moment van het ongeval aan het werk. Ze hebben hun collega's niet zien vallen maar na een enorme klap zagen ze de mannen op de grond liggen.

Professionele hulp
„De politie en de arbeidsinspectie onderzoeken de toedracht van het ongeval. Op dit moment gaat onze aandacht en medeleven vooral uit naar de familieleden van de slachtoffers'', zegt de woordvoerder van Wijnen Bouw geschrokken.

Voor de collega's die tijdens het ongeluk aanwezig waren wordt professionele hulp geregeld. Twee traumahelikopters en meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse op de Hogeweg.

Burgemeester
Volgens burgemeester Alfred Veltman raakt dit ongeval de hele Somerense gemeenschap. „Someren is een hechte samenleving en veel mensen kennen de slachtoffers. Dit is heel erg triest.”

Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
Het hotel aan de Hogeweg waar momenteel gewerkt wordt (foto is gemaakt bij de start van de werkzaamheden op 12 april). © Brigit Groeneveld/BD

Zaltbommel e.o.