Volledig scherm
Piet van Oversteeg gaat na vijftig jaar met pensioen als SRV-man. © Marc Bolsius

SRV-man 'Opa Piet' uit Brakel heeft eindelijk tijd voor voetbal

BRAKEL - Toen hij begon, als één van de eersten met een rijdende wagen, was Piet van Oversteeg een bezienswaardigheid. En anno 2016 is hij dat wéér. Deze week rijdt hij zijn laatste rondjes.

Poeh, zie je Piet van Oversteeg denken aan de keukentafel in Brakel. „Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht.” De vraag is wat hij denkt te gaan doen met zijn dagen als hij zaterdag zijn rijdende wagen definitief aan de kant zet. „Ik lees graag, maar daarmee kom je er niet. Voor hobby’s heb ik nooit tijd gehad. Wat wel leuk is, is dat ik straks tijd krijg om naar het voetballen van mijn kleinkinderen te kijken. Dat ging nooit op zaterdag, omdat ik dan aan het werk was.”

Door eigen dorp
Nog een paar dagen en dan zit het er na vijftig jaar en zes winkelwagens op voor hem. Het laatste ritje van Van Oversteeg (66) is er zaterdag 3 december één door eigen dorp. Daarna, vanaf dinsdag, neem Zaltbommelaar Maarten van Iersel het stokje over. „Daar ben ik blij mee, dat het wordt overgenomen. Dat vergemakkelijkt het voor mij om te stoppen. Tot kerst blijf ik nog hand-en-spandiensten verrichten om het goed over te dragen.”

Sjouwen
Van Oversteeg was in de jaren 60 een van de eersten in Nederland die met een rijdende winkel de weg op ging. Toen nog onder de vlag van SRV (Samen Rationeel Verkopen). Ergens is hij ook wel blij dat het erop zit. „Fysiek vooral. Het is behoorlijk sjouwen. Vroeger vond ik het raar dat mijn vader op zaterdagavond in zijn stoel zat te slapen en nu doe ik zelf.”

Zaltbommel e.o.