Volledig scherm
Bij dit dierenpark in Aalst werden maandag dieren bekogeld met stenen. © Annemiek Steenbekkers

Stenen gooien naar beesten gaat beheerders dierenparkje Aalst te ver

AALST - De beheerders van het dierenparkje in Aalst trekken aan de bel. Jongeren die stenen gooien naar de beesten, dat gaat ze een stap te ver.

Overlast van jeugd die in Aalst op de camping staat, is er iedere zomervakantie wel, zeggen de beheerders van het dierenparkje. Maar als jongeren zoals afgelopen maandag met stenen naar de dieren gaan gooien, dan gaan ze een stap te ver.

​Grote mond
„Die kinderen - we hebben het over een groepje van zo’n tien 10- tot 16-jarigen - vervelen zich en gaan dan rottigheid uithalen in het dorp. Als je er iets van zegt, krijg je een grote mond”, vertelt Ronald de Moet, samen met Diederick Bouman verantwoordelijk voor het dierenparkje midden in het dorp. „Gelukkig hebben ze niks geraakt met die stenen, maar de beesten worden er wel bang van. We hebben aangifte gedaan bij de politie en de wijkagent en de gemeente ingelicht.”

Melding
De overlast strekt zich uit van rotzooi over het hek van het dierenparkje gooien tot prullenbakken lostrekken en plantenbakken te lijf gaan. Wie in het vervolg iets ziet wat niet door de beugel kan, wordt door de beheerders gevraagd hiervan melding te maken bij de politie.

Zaltbommel e.o.