Volledig scherm
Chemische fabriek Sachem bij Zaltbommel. © BD

Stichting wil dat Commissaris van de Koning ook chemische fabriek Sachem bezoekt

ZALTBOMMEL - Of Commissaris van de Koning Clemens Cornielje, als hij zich donderdag 16 juni tóch in Zaltbommel laat rondrijden, ook even langs chemische fabriek Sachem gaat. Daartoe roept de Stichting Veiliger Zaltbommel op in een open brief.

‘U rijdt, als we de uitnodiging over het geplande bezoek goed interpreteren, via de Schoofbandweg Zaltbommel binnen om een blik te werpen ‘op het terrein waar de plannen voor de grote geitenstal zijn’. Helaas is deze hotspot niet de enige bedreiging van de veiligheid en gezondheid in Zaltbommel’, zo begint de brief.

Goederenvervoer
De Stichting Veiliger Zaltbommel adviseert Cornielje, die donderdag een regulier werkbezoek aflegt, om de spoorlijn Utrecht-Den Bosch over te steken richting het nabijgelegen Sachem. ‘Over dit spoor gaat straks een belangrijk deel van het goederenvervoer richting Duitsland. Nog steeds lijken we onze ogen te sluiten voor domino-effecten wanneer er een calamiteit zou gebeuren op het spoor of op het bedrijfsterrein.”

Aandachtspunten
De stichting vraagt vooral of Cornielje de zorg van burgers in en rond Zaltbommel over hun gezondheid en veiligheid tot aandachtspunten wil maken.

Zaltbommel e.o.