Volledig scherm
© Rolf Hensel

Sushirestaurant in centrum Zaltbommel

ZALTBOMMEL - In het centrum van Zaltbommel komt sushi- en grillrestaurant Japachi. Het voormalige ING-pand aan de Gamerschestraat ondergaat hiervoor de komende tijd een verbouwing. Het restaurant wil eind november openen. Initiatiefnemer is het Hedelse restaurant De Lotus, dat aan de Stationsweg oriëntaalse, Chinese en Kantonese gerechten serveert. 

De benodigde vergunningen voor het voormalige bankgebouw zijn inmiddels geregeld, laat een woordvoerster van de gemeente Zaltbommel weten. De exploitatie- en de drank- en horecavergunning zijn verleend. Er is geen bestemmingsplanwijziging nodig, omdat zogenaamde 'lichte horeca' op die plek is toegestaan. Sushirestaurant Japachi mag tot 22.00 uur open zijn. Er komt ook een afhaalvoorziening. De werving van personeel voor het nieuwe Zaltbommelse restaurant is al begonnen. 

Pizza

Aan de Schans in de Zaltbommelse wijk Spellewaard is Domino's Pizza nog altijd van plan om een eetgelegenheid te openen. Ook dat is volgens de gemeente rond, en er is al overleg met omwonenden geweest. De komst van Domino's laat volgens de gemeente echter op zich wachten omdat nog geen uitbater is gevonden die dit op franchise-basis wil doen.