Volledig scherm
Teveel oud papier op straat kan een boete gaan opleveren in Rivierenland. © Foto DG

Te veel oud papier? Dat is dan een boete van 104 euro!

GELDERMALSEN - Opgepast: papier dat naast de container wordt gezet wordt in Rivierenland niet meer opgehaald. En wie te veel papier aan de weg zet riskeert in deze regio een boete van 104 euro.

Dat zegt afvalverwerker Avri, die inwoners van Rivierenland waarschuwt dat een boete dreigt als ze zich niet houden aan de regels. Volgens woordvoerder Ankie Persoons bieden inwoners nogal eens meer papier aan dan in de kliko past. Daarbij waait van alles weg, wat veel bewoners irriteert.

In Rivierenland helpen vrijwilligers van verenigingen mee om papier op te halen. Ze rijden met Avri rondes door de wijken en krijgen als tegenprestatie een subsidie voor de clubkas. De afvalverwerker vermoedt dat inwoners de verenigingen extra willen helpen door naast de container meer papier te leggen, in dozen of stapels.

Te zwaar

Maar voor de clubs hoeven de inwoners het niet te doen, zegt Avri: het leegt alleen de containers. Losse dozen of stapels moeten handmatig in de wagen worden gegooid en dat is te zwaar en kost te veel tijd. Daarnaast krijgen de verenigingen niet per kilo, maar per huishouden betaald. Tot nog toe wordt het extra papier ophalen gedoogd, maar dat is nu afgelopen.

Er wordt ook op gecontroleerd. Wie wordt betrapt, kan een boete van 104 euro krijgen. ,,Wie meer papier heeft dan in de kliko past, moet het bewaren voor de volgende keer, het naar de milieustraat brengen of een tweede papiercontainer aanvragen.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement