Volledig scherm
Team Zuilichem is klaar voor de live-uitzending. © Annemiek Steenbekkers/BD

Team Zuilichem aan de slag voor live-uitzending TV Gelderland

ZUILICHEM - Witte kragen, sterren en manen in het publiek, iemand die geschiedenis heeft geschreven en een scène die zich afspeelt op de binnenplaats van het vroegere kasteel Zuilichem. Dat is het tafereel dat het 10-koppige Team Zuilichem met behulp van dorpsbewoners dinsdagavond uit moet beelden tijdens de live-uitzending van Zomer in Gelderland.

Het televisieprogramma van Omroep Gelderland toert deze maand langs twintig plaatsen in de provincie en doet vrijdag Rossum aan. Onder meer Constantijn Huygens, de vroegere bewoner van kasteel Zuilichem, en zijn zoon Christiaan maken dan hun opwachting op de ijsbaan in Zuilichem.

Tot 12.00 uur dinsdagmiddag kan er door het team nagedacht worden over invulling van de opdracht, daarna begint het bouwen. Vanaf 16.30 uur wordt er geoefend.

De live-uitzending op TV Gelderland is dinsdagavond van 18.20 tot 19.00 uur. Team Zuilichem kan geld verdienen met haar inzet. De opbrengst gaat naar een nieuw zonnezeil voor boven de zandbak van de plaatselijke basisschool.

Volledig scherm
De opdracht die Team Zuilichem moet uitvoeren voor de opnames. © Annemiek Steenbekkers/BD

Zaltbommel e.o.