Volledig scherm
Rector Hanneke Koster onthult, samen met TL-leerlingen, een bordje op de muur. © Cambium College

Toegepaste techniek op Cambium College Zaltbommel nu ook voor afdeling TL

ZALTBOMMEL -  Het Cambium College in Zaltbommel breidt de projecten, waarin leerlingen in groepjes werken aan technische oplossingen voor bestaande vraagstukken in de samenleving of het bedrijfsleven, steeds verder uit. Het jaren geleden gestarte technasium voor de afdeling VWO bleek zo'n succes dat er ook een variant voor de havo kwam. En sinds dit schooljaar kunnen ook de leerlingen van TL op deze manier aan de slag. 

Bèta Challenge heet dit nieuwe onderwijsprogramma.  Samen met een groep leerlingen onthulde rector Hanneke Koster dinsdag het bordje dat deze nieuwste aanwinst in het TL-programma officieel maakt.  Met de Bèta Challenge wil Cambium ook heel nadrukkelijk vooruit kijken naar een vakopleiding op het MBO. Het lokale bedrijfsleven, dat zit te springen om bekwaam personeel, werkt maar wat graag mee. Daar leeft al langer de wens om opleidingen beter aan te laten sluiten bij wat er op de werkvloer nodig is. En dan is het goed om daar al op de middelbare school mee te beginnen, is de gedachte. 

Proef

Over een proef  op de afdeling TL met Bèta Challenge vorig jaar is iedereen enthousiast. Leerlingen brachten een bezoek aan een bedrijf en bedachten vervolgens in groepjes creatieve oplossingen voor een probleem in het productieproces. Een heel andere manier van werken dan de reguliere lessen op school. Die werkwijze zal worden voortgezet. De opzet van Bèta Challenge is daarmee vergelijkbaar met die van het technasium voor havo en VWO.