Volledig scherm
Voor bijna iedere reiziger verandert er wel iets in de nieuwe regeling © ANP

Treinen gaan kwartier eerder rijden vanuit Zaltbommel

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Vervoersbedrijf Arriva komt met ingang van zondag 11 december met een nieuwe dienstregeling voor het trein- en busvervoer in de Bommelerwaard. Deze heeft een behoorlijk pakket aan wijzigingen voor de reiziger in petto.

Zo vertrekken de NS-treinen in Zaltbommel voortaan ongeveer een kwartier eerder. Dit betekent dat de treinen naar Den Bosch en Breda rond één minuut over het hele of halve uur wegrijden. De treinen naar Utrecht vertrekken straks om drie minuten voor het hele of halve uur.

Ook buslijn 49 tussen Andel en Zaltbommel vertrekt vanaf 11 december een kwartier eerder. Nieuw is dat lijn 49 van Zaltbommel naar Kerkdriel rijdt. De reistijd van Kerkdriel naar Zaltbommel en Utrecht is hierdoor een kwartier korter. Tussen Zaltbommel en Rossum blijft buurtbus lijn 267 rijden met aansluitingen op de treinen in Zaltbommel.
Om beter in te spelen op het groeiende vervoer tussen Kerkdriel en Den Bosch rijdt er straks in de ochtendspits elke tien minuten een bus. Omgekeerd staat voor de periode na 11 december elk kwartier een bus ingepland die vanuit Den Bosch naar Kerkdriel gaat. Naar Ammerzoden vanuit Den Bosch wordt straks ’s middags een halfuurdienst gereden.

Zaltbommel e.o.