Volledig scherm
Joke Verkuijlen (links) en Laura Kool Hoogerheide (rechts) werden donderdagmiddag verrast door wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel. © Gemeente Maasdriel

Twee Maasdrielse 'taalhelden' in race voor landelijke prijs

KERKDRIEL - Omdat Joke Verkuijlen en Laura Kool Hoogerheide zich inzetten om de laaggeletterdheid in Maasdriel terug te dringen, zijn zij door de gemeente genomineerd voor de landelijke verkiezing voor 'Taalheld van Nederland'. 

 De verkiezing is een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven, die is opgericht door prinses Laurentien. Zij zal uiteindelijk ook de prijzen uitreiken. De Maasdrielse kandidaten werden donderdagmiddag verrast door wethouder Anita Sørensen. Dit gebeurde tijdens een presentatie over laaggeletterdheid bij Stichting Kompas. De gemeente Maasdriel organiseert samen met partners als Kompas en het Koning Willem I College activiteiten om de laaggeletterdheid terug te dringen. Zo is er elke woensdagochtend van 12.00 tot 13.00 uur in de bibliotheek in Kerkdriel Taalhuis Maasdriel; een gratis inloopspreekuur voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. 

Joke Verkuijlen en Laura Kool Hoogerheide zijn nog wel een paar stappen van prinses Laurentien verwijderd. Ze moeten eerst nog door de Gelderse voorverkiezing zien te komen.  De provinciale rondes vinden dit najaar plaats. De landelijke prijs, verdeeld in drie categorieën, wordt uitgereikt in januari 2019.