Volledig scherm
Een impressie van het Van der Valk Hotel in Zaltbommel. © Van der Valk Hotel Zaltbommel

Van der Valk Hotel Zaltbommel eind 2016 open

ZALTBOMMEL - Marijke van der Valk en haar man Harry Heinrichs openen voor het einde van dit jaar de deuren van het Van der Valk Hotel in Zaltbommel. Het gaat om een hotel met 130 kamers, 16 multifunctionele vergaderruimtes en een auditorium.

Daarnaast krijgt het hotel een eigen fitnessruimte, een restaurant, lounge en bar. Marijke van der Valk: "Deze omgeving is ideaal om een aantal dagen te verblijven. Er zijn mooie fietsroutes langs de Waal, en Zaltbommel heeft een prachtig oude binnenstad." Het college van B en W van Zaltbommel is blij met de komst van het hotel. "Een Van der Valk Hotel is een mooi visitekaartje voor onze gemeente", aldus burgemeester Albert van den Bosch. Ook hij benadrukt nogmaals dat het niet gaat om een 1 aprilgrap.

De hotelketen toonde eerder in 2014 al belangstelling voor het leegstaande complex langs de A2, maar toen liepen de onderhandeling op niets uit. Zaltbommel is voor Van der Valk erg aantrekkelijk, omdat de locatie duidelijk zichtbaar is vanaf de drukste snelweg van het land, de A2.

Donderdag maakte wethouder Han Looijen de komst van het hotel bekend via sociale media, maar Van der Valk wilde de komst nog niet toelichten. Een woordvoerder liet toen weten dat het in ieder geval niet om een 1 aprilgrap gaat.

Volledig scherm
Het pand waar het Van der Valk Hotel in Zaltbommel komt, staat vlak langs de A2. © Google Streetview

Zaltbommel e.o.