Volledig scherm
Nu het water zakt, kan het vee weer terugkeren in het Munnikenland bij Slot Loevestein. Er zijn zelfs twee kalfjes geboren. © Tanja de Bode/FREE Nature

Vee loopt weer in het Munnikenland; er zijn zelfs al twee kalfjes geboren

POEDEROIJEN - De ruim 180 Konikpaarden en Rode Geuzen, die de afgelopen weken vanwege het hoogwater in de Waal op de dijk hebben gebivakkeerd, lopen weer in het Munnikenland. 

Nu het water zakt, komt het leefgebied van de dieren weer langzaam droog te liggen. Volgens kuddebeheerder Tanja de Bode van Free Nature maken de dieren het uitstekend. ,,Ze waren wel blij hoor, dat ze eindelijk van de dijk af mochten." Omdat nog steeds grote delen van het gebied nat zijn, kunnen ze zelf nog niet voldoende voedsel bij elkaar scharrelen. ,,Daarom voeren we ze wel nog steeds bij. Dat gebeurt op een plek die ze gewend zijn, op de Gandelwaard vlakbij Slot Loevestein."

Kalfjes

Inmiddels is de kudde Rode Geuzen uitgebreid want er zijn twee kalfjes geboren. Ook daar gaat het volgens De Bode prima mee. ,,En nee, dat is niet zielig, want deze dieren kunnen goed tegen de kou. De eerste kalfjes worden hier altijd in februari geboren. Maar het is wel fijn dat ze nu van de dijk af zijn. In het Munnikenland hebben ze meer beschutting."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement