Volledig scherm
Een voorbeeld van lesmateriaal waar de scholen in de Bommelerwaard de keuze uit hebben voor de Week van de Positieve Gezondheid. © Bertjan Kers/BD

Veertien scholen in de Bommelerwaard trekken gezondheid breder dan eten en bewegen

BDZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Veertien scholen in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel doen in de week van 14 september mee aan de Week van de Positieve Gezondheid.

Het is de eerste keer dat  de week wordt gehouden.  Gezondheid is  bij het project een breder begrip dan letten op wat je eet en zorgen dat je meer beweegt, legt Heleen Post uit.  Volgens de directeur van basisschool De Leiboom in Zaltbommel horen er bij lekker in  je vel zitten ook zaken als zelfvertrouwen en betrokkenheid bij de maatschappij.

Het programma is ontwikkeld door GGD Rivierenland. De scholen kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan materialen en lespakketten bij onderwerpen naar keuzen. ,,De week biedt aanknopingspunten om bijvoorbeeld iets extra's te doen aan onderwerpen die scholen zelf al belangrijk vinden", zegt de Maasdrielse wethouder Anita Sørensen.  De bedoeling is dat de scholen zo op een manier mee kunnen doen die bij de school past.

Samenwerking

Wethouder Adrie Bragt van Zaltbommel prijst de Bommelerwaardbrede samenwerking en hoopt dat het niet bij één week blijft. ,,Bij gezondheid denk je niet aan al die aspecten, zoals kwaliteit van leven en sociale contacten. Dit gaat een stap verder dan gezond eten en meer bewegen. Dit begint nu te rollen en volgend jaar kunnen de scholen weer een ander accent leggen."