Archieffoto: PVE
Volledig scherm
Archieffoto: PVE

Vergunning kermis Zaltbommel nog niet aangevraagd bij gemeente

*UPDATE* ZALTBOMMEL - De kinderkermis aan de Beersteeg in Zaltbommel is dit jaar niet doorgegaan omdat harmoniekapel Karel van der Heyden hiervoor beveiligers moest inhuren. Voor de reguliere kermis in het najaar heeft de gemeente nog geen aanvraag binnen.

Die laatste kermis is vorig jaar vroegtijdig beëindigd doordat er problemen waren met een groep jongeren. De kermisexploitanten voelden zich bedreigd en geïntimideerd en vertrokken voortijdig. Volgens een woordvoerster van de gemeente Zaltbommel zijn er nog twee exploitanten die interesse zouden hebben om deze kermis te organiseren. "Dat hebben ze gemeld en dan kun je ook verwachten dat er een aanvraag komt. Maar die hebben we nog niet", meldt de woordvoerster.

Bij de kinderkermis die normaal in juni wordt gehouden kreeg de organisator daarvan, harmoniekapel Karel van der Heyden, te maken met 3000 euro aan extra kosten voor beveiliging. 'De Karel' heeft geen geld om deze mensen in te huren en heeft de aangevraagde vergunning voor de kinderlermis ingetrokken.