Volledig scherm
René Versluis (R) is optimistisch over volgend jaar: ,,Honderd bezette kramen is een mooi uitgangspunt." © Stichting Marktcomité

‘Vernieuwde’ jaarmarkt in Aalst getroffen door regen

AALST- Het was de eerste keer voor de jaarmarkt in Aalst dat de organisatie van buitenaf kwam. Dit beloofde veel goeds, maar het weer zat donderdag behoorlijk tegen. ‘Een drama’, vond voorzitter René Versluis van de Stichting Marktcomité Aalst.

De braderie bestaat al meer dan twintig jaar, maar werd dit jaar omgedoopt tot ‘Jaarmarkt Aalst’. Elroco Jaarmarkten, een bureau dat door heel Nederland jaarmarkten en evenementen organiseert, nam een groot deel van de organisatie op zich. ,,We doen het nog samen, maar dit scheelde veel werk”, vertelde Versluis. ,,De inschrijvingen en het plaatsen van de kramen werd bijvoorbeeld door Elroco gedaan. Wij hadden er als stichting toch wat moeite mee om de markt helemaal vol te krijgen. Daarom zijn we wel blij met wat hulp.”

Niet komen opdagen
Helaas voor de stichting en organisatie werd de jaarmarkt getroffen door lang aanhoudende regenbuien. Veel standhouders kwamen daardoor niet opdagen, terwijl het doel was om de markt een stuk uit te breiden ten opzichte van vorig jaar. In 2015 waren er 75 kramen bezet. ,,Er staan veel kramen leeg, mensen kwamen gewoon niet opdagen. Om 14.00 uur waren er slechts 37 kramen bezet, dat is veel minder dan waar we op hoopten. We hebben helaas veel smoesjes gehoord. Dat is ontzettend zonde, ook voor onze bezoekers.”

Voor volgend jaar blijft hij toch optimistisch: ,,Honderd bezette kramen is een mooi uitgangspunt. We gaan het dan gewoon weer samen proberen.”

Zaltbommel e.o.