Linda de Groot uit Rossum kijkt toe hoe een kalfje bij de moeder drinkt. Op haar boerderij heeft ze last van het trage internet. Zo moet de melkrobot digitaal gegevens doorsturen, maar dat valt niet mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda de Groot uit Rossum kijkt toe hoe een kalfje bij de moeder drinkt. Op haar boerderij heeft ze last van het trage internet. Zo moet de melkrobot digitaal gegevens doorsturen, maar dat valt niet mee. © copyright Marc Bolsius

Vreugde in de Bommelerwaardse polder: 'Kom maar op met dat snelle internet!'

ZALTBOMMEL - Terwijl elders in Nederland breedbandprojecten van gemeenten sneuvelen, krijgt de Regio Rivierenland wél toestemming van de Europese Commissie om zelf het buitengebied van glasvezel te voorzien. 

,,Soms moet je eigenwijs zijn en tegen de stroom in blijven roeien." Kees Zondag, wethouder van de gemeente Zaltbommel en bestuurder van de Regio Rivierenland, doelt hiermee op het doorzettingsvermogen van 'de regio'. Na vier jaar duwen en trekken, kreeg het samenwerkingsverband van tien gemeenten waaronder Zaltbommel, Maasdriel en Neerijnen voor elkaar wat tot op heden geen enkele overheid  lukte: toestemming krijgen van Brussel om zelf glasvezel aan te mogen leggen. Een primeur in Nederland dus, die hoogstwaarschijnlijk navolging krijgt. Zondag: ,,Wij hebben de deur die tot op heden stevig op slot was, open gekregen. Andere gemeenten willen, denk ik, graag gebruik maken van onze blauwdruk. De telefoon rammelt nu al."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement