Volledig scherm
Ollie B. & Geintje © Ollie B. & Geintje

Wel en wee winkeliers Jan en Elly Hueber uit Zaltbommel trekt veel volgers op Facebook

ZALTBOMMEL - Over snoep, haar moeders grillen en de ziekte van haar man Jan; Elly Hueber van snoep- annex feestartikelenwinkel Ollie B. & Geintje in Zaltbommel weet op Facebook een gevoelige snaar te raken bij velen.

Willen ze wel, meewerken aan een interview. Maar, zegt Elly Hueber (57) er meteen bij: "Ik zou niet te lang wachten want de tumoren groeien in een moordend tempo, letterlijk en figuurlijk helaas.”

Humoristisch
In die aanvulling herkennen vaste volgers de toon die ze ook vrijwel dagelijks etaleert op Facebook. Humoristisch, af en toe een tikkeltje zwartgallig, toegankelijk en openhartig. Een kleine 1150 vrienden volgen inmiddels het wel wee over niet alleen de winkel die ze samen met echtgenoot Jan (61) in de Boschstraat in Zaltbommel bestiert. Maar ook over de fratsen van haar moeder en de ongeneeslijke ziekte van háár Jan.

"Facebook hebben we nu een jaar of drie”, vertelt Elly Hueber. „Ik wilde er eerst nooit aan, maar het is zó leuk en het werkt ook goed. We hadden zes Oeteldonk-sjaals over en die waren binnen een kwartier nadat ik dat gemeld had weg.”

Bloemen
Bij haar man Jan werd vorig jaar uitgezaaide longkanker geconstateerd. Sinds kort is hij uitbehandeld. ''Ik kreeg steeds dezelfde vragen in de winkel - ‘goh, is je man ziek?’ - en omdat zoiets via mond-tot-mondreclame alleen maar erger wordt, ben ik op Facebook wat berichtjes gaan zetten.” Bij terugkomst in de winkel na de eerste operatie: "Stond de hele keuken vol met bloemen.” Een regen van reacties die tot op de dag van vandaag niet is opgedroogd. "Iedere dag komt er wel iets voorbij van een blijk van medeleven. Dat geeft ons heel veel steun.”

In het Brabants Dagblad van zaterdag 26 maart een uitgebreid interview met Jan en Elly Hueber

Zaltbommel e.o.