Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers/BD

Wildeman Zaltbommel in trek: Weer logistieke reus naar bedrijventerrein langs de A2

ZALTBOMMEL- Bedrijventerrein Wildeman in Zaltbommel is in trek bij bedrijven in de logistieke sector. Nog dit jaar trekt het internationale bedrijf Mainfreight Europe in een nieuw pand van 50.000 vierkante meter. 

Het gaat om een zogenaamd 'warehouse' dat plek biedt aan bedrijven die tijdelijk of permanent meer op- of overslagruimte nodig hebben. Het gebouw komt op een perceel van negen hectare en wordt energieneutraal. Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener met locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, China, Verenigde Staten en Europa.

De Zaltbommelse wethouder Han Looijen spreekt van een enorme impuls voor de regionale werkgelegenheid. 

Ook Hercuton bouwt dit jaar een groot distributiecentrum op de Wildeman. De Bossche vestiging van DHL wil daar naartoe verhuizen. 

  1. Alle winkels Kijkshop gaan dicht, dus ook in Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden en Waalwijk

    Alle winkels Kijkshop gaan dicht, dus ook in Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden en Waalwijk

    ZALTBOMMEL/DEN BOSCH - Alle zeventig winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. De winkelketen, kampt al jaren met aanzienlijke verliezen. De Zweedse eigenaar The One vraagt dinsdag faillissement aan bij de rechter, zo laat de investeerder weten. De ongeveer vierhonderd medewerkers van Kijkshop komen op straat te staan. Kijkshop heeft winkels in onder andere Tilburg, Den Bosch, Oss, Waalwijk en Uden.

Zaltbommel e.o.