Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers/BD

Wildeman Zaltbommel in trek: Weer logistieke reus naar bedrijventerrein langs de A2

ZALTBOMMEL- Bedrijventerrein Wildeman in Zaltbommel is in trek bij bedrijven in de logistieke sector. Nog dit jaar trekt het internationale bedrijf Mainfreight Europe in een nieuw pand van 50.000 vierkante meter. 

Het gaat om een zogenaamd 'warehouse' dat plek biedt aan bedrijven die tijdelijk of permanent meer op- of overslagruimte nodig hebben. Het gebouw komt op een perceel van negen hectare en wordt energieneutraal. Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener met locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, China, Verenigde Staten en Europa.

De Zaltbommelse wethouder Han Looijen spreekt van een enorme impuls voor de regionale werkgelegenheid. 

Ook Hercuton bouwt dit jaar een groot distributiecentrum op de Wildeman. De Bossche vestiging van DHL wil daar naartoe verhuizen. 

  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.