Volledig scherm
© Dreamstime

Zaltbommel en Maasdriel gaan ook zorg voor jeugd lokaal regelen

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel gaan ook de zorg voor de jeugd samen regelen, buiten de Regio Rivierenland om. Volgens de twee werkt dat beter. 

Als het gaat om de zorgtaken die sinds 2015 op het bordje van de gemeente liggen, trekken Zaltbommel en Maasdriel steeds meer samen op. Bij de overheveling van de zorgtaken bundelden de tien gemeenten in de regio de krachten.  Deze schaalgrootte maakt het mogelijk scherpe prijsafspraken te maken. Maar het heeft ook een nadeel: het uitgevoerde werk laat zich lastig controleren en het lukt gemeenten niet of nauwelijks om een band met een uitvoerende organisatie op te bouwen

Grip

Zaltbommel kwam om die redenen al snel op deze constructie terug. Deze gemeente wil meer grip op de situatie hebben en ging zelf op zoek naar zorgaanbieders. Een proces waar Maasdriel steeds meer bij aanhaakt. En nu wordt er dus weer een volgende stap gezet. De wijkteams (Maasdriel) en Buurtzorg Jong (Zaltbommel) gaan op dezelfde voet verder. Maar is meer specialistische jeugdzorg nodig, dan komen andere instanties om de hoek kijken. En die gaan Zaltbommel en Maasdriel nu samen uitzoeken. 

Eerder regelden beide gemeenten ook de huishoudelijke hulp al op deze manier en daar zijn ze tevreden over. Kortere lijntjes zorgen volgens hen voor betere kwaliteit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement